pixabay.com

Merkuru u znaku Ovna uvek se negde žuri. Vrlo je energičan u govoru i pismu. Ponekad može delovati previše direktno i oštro, ali i nervozno, iako mu često to uop[te nije namjera. Priča i piše hitro, jer želi sve odmah izbaciti iz sebe.

Forma mu nije bitna i nema vremena za trivijalnosti. Važno mu je da najbrže što može kaže ono što misli, a da pre toga nije ni razmislio.

Nedostaje mu strpljenja, pa zbog toga prvo nešto kaže, a onda tek razmišlja o tome. Nekad čak ni to, jer što je rekao, rekao je, za njega je to već gotova stvar i više se ne vraća u prošlost, a najverovatnije je na rečeno već i zaboravio. Zato ćete Merkura u Ovnu retko kad uhvatiti kako prepričava prošle događaje, jer je uvek okrenut prema budućnosti.

Ovan je prvi znak Zodijaka, pa za razliku od Riba, koje su naučile puno prolazeći celim krugom Zodijaka, on je malo dete koje tek uči o svojoj okolini i svetu. Zato je Merkur u Ovnu uvek gladan znanja i potrebna mu je uvek iznova nova stimulacija. Vrlo brzo uči nove stvari, ali isto tako, još ih većom brzinom zaboravlja.

Merkur u Ovnu zasigurno nije zlopamtilo, upravo jer zaboravlja na situacije koje su se dogodile pre godinu, dve, pa čak i na one od nedelju dana ranije. Zato je idealna publika komičarima, jer se uvek iznova mogu smejati na neke stare viceve. Ovaj vam Merkur neće pisati ljubavna pisma, nego će vam svoju naklonost pokazati konkretnim delima, jer ne priča puno već deluje.

U ovom periodu Merkura u Ovnu pripazite na brzu vožnju, nervozne vozače, automobilske nesreće. Sada će se puno više energično pričati o nezadovoljstvima. Ljudi će glasno izbacivati svoje frustracije.

U periodu od 7. do 11 aprila, Merkur će praviti konjunkciju sa Kironom, pa su moguće i sportske povrede ili one nastale brzim i nestrpljivim i nepromišljenim delovanjem. Ali, od 9. do 11. aprila, praviće sekstil sa Saturnom koji će mu dati ipak jednu smirenost i istrajnost, pa će malo manje žuriti a više promišljati.

Ali od 14. aprila, pa do kraja svoje vladavine u Ovnu, praviće konjunkciju sa Suncem, sekstil sa Marsom i Jupiterom i kvadrat sa Plutonom. Ovo je period pun optimizma, brze i konkretne komunikacije, planova za budućnost ali i reči koja prelaze u dela.

Ovih narednih dana mnoge stvari će ići glatko, baš onako kako smo si ih zamislili, a poneki problem ili prepreka samo će nam dati dodatni polet da još jače prionemo svojim mislima i delima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here