Mesić: Norac je ubijao po nalogu iz Zagreba

0

"Dok su srpske snage napadale Gospić iz Zagreba, došao je nalog da sve Srbe koji su ostali u Gospiću treba likvidirati. Radilo se o provokaciji čiji je cilj bio da se spriječi priznavanje Hrvatske, iza koje je stajala neka obaveštajna služba kojoj nije odgovarala nezavisna Hrvatska", rekao je Mesić i dodao:

 

"Govorili su: ‘Idemo da ubijemo ove Srbe koji su zajedno sa našim ljudima u podrumu, jer oni daju koordinate četnicima da bombarduju određene zgrade u Gospiću’. Pa ti koji bombarduju su do juče živeli u Gospiću, ne treba žena od 82 godine njima da daje koordinate, oni to znaju. Trebalo je malo razmisliti ko daje te naloge".

 

Na pitanje je li to bio "Šuškov mozak", Mesić je rekao da ne zna, ali je uveren da je to bilo učinjeno sa namerom da se spreči priznavanje Hrvatske, i da je Norac bio samo izvršitelj.

 

Na pitanje da li smatra da je tadašnja vlast izdala Vukovar, a on je naveo razgovor sa generalom Antonom Tusom koji mu je rekao da bi trebalo samo uništiti četiri tenka kod sela Marinci i da se "tim pravcem mogu izvući civili i uvući sveže snage i oružje kako bi se Vukovar branio kao vojno utvrđenje".

Norac je ubica: Stjepan Mesić

Kad je to Mesić u prisustvu Tusa rekao Franji Tuđmanu, ovaj je, upitao generala ko komanduje u ratu.
 

"Tus mu je odgovorio: ‘Vi, predsedniče’. ‘I šta sam komandovao?’, pitao je Tuđman Tusa. ‘Da se ne ide više u napade’, rekao je Tus. I s tim je bilo završeno", ispričao je Mesić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here