Mesina preuzima reprezentaciju Italije posle turnira u Beogradu!

Vesti online
0
EPA/Toms Kalnins
Etore Mesina

Italijanski trener Etore Mesina koji ove sezone sa uspehom predvodi Olimpiju iz Milana preuzima košarkašu reprezentaciju Italije. 

Kako prenose tamošnji mediji, Mesina će posle Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu najverovatnije preuzeti nacionalni tim.

Naime, Gazeta delo Sport je jutros ekskluzivno objavila da su čelnici tamošnjeg saveza dogovorili sa Mesinom saradnju od predstojećeg leta, kada Italija u Beogradu bude završila sa kvalifikacionim turnirom. Kako trenutno stvari stoje, u prestonici Srbije, Italijane će predvoditi aktuelni selektor, Romeo Saketi.

Razlog za ovakvu promenu, kako se dalje piše, stoji u nedavnim rezultatima selekcije Italije u kvalifikacijama za Evrobasket, koje su same po sebi bile drugačije nego inače, jer igrači iz Evrolige i NBA lige nisu ni mogli da se nadmeću zbog preklapanja kalendara.

Da podsetimo, Etore Mesina je najbolji trener iz Italije od kako košarka postoji. On je nacionalni tim već vodio u dva mandata, prvi put od 1992. do 1997. godine, kada se povukao posle srebra na Evropskom prvenstvu u Španiji, a potom i od 2015. do 2017. godine. U oba prethodna navrata nije paralelno radio kao trener u nekom klubu.

Tokom karijere između ostalih je vodio Virtus iz Bolonje, nekadašnji Beneton, CSKA iz Moskve, Real Madrid, u Los Anđeles Lejkersima i San Antoniju bio je asistent, dok je pre dve godine preuzeo Olimpiju iz Milana.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here