EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
Nensi Pelosi

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi bila je meta napada u njenoj kući, a u kojem je danas povređen njen suprug Pol.

Kako su naveli izvori američke televizije CNN, napadač je pokušao da veže Pola Pelosija “dok se Nensi ne vrati kući”. Izvori tvrde da je napadač policajcima koji su došli rekao da “čeka Nensi”.

Kancelarija Nensi Pelosi saopštila je da je njen suprug Pol (82) fizički napadnut tokom provale u njihovu kuću u Kaliforniji.

Napadač je u pritvoru i u toku je istraga motiva napada, a Pol Pelosi je prebačen u bolnicu i očekuje se da će se u potpunosti oporaviti.

Okolnosti napada su nejasne, ukljućujući i način na koji je napadač ušao u kuću.

Rojters navodi da se napad dogodio manje od dve nedelje pre izbora za Kongres 8. novembra, na kojima će biti odlučivano o tome ko će kontrolisati Predstavnički dom i Senat. Agencija navodi da je kao demokratski lider u Vašingtonu Pelosi stalna meta kritika republikanaca i da se njeno ime često pojavljuje u napisima o kritikama i napadima.

Njena kancelarija opljačkana je kada su pristalice tadašnjeg republikanskog predsednika Donalda Trampa upale u Kapitol 6. januara 2021. godine, a njena kuća je vandalizovana grafitima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here