Metalac o nedolasku u Beograd: Naš stav je jedini mogući i ispravan

0

 

"Konačni cilj Metalca je podizanje nivoa i kvaliteta takmičenja i Izvršni odbor smatra da je ovakav naš stav jedini mogući i ispravan", navedeno je u saopštenju iz Metalca.

 

Fudbaleri Metalca se nisu pojavili u četvrtak na terenu na Banovom Brdu u vreme kada je zakazana ponovljena revanš utakmica baraža za Super ligu. Metalac i Rad su odigrali nerešeno bez golova u prvom susretu u Gornjem Milanovcu, a revanš utakmica je prekinuta prošlog četvrtka na Banovom brdu pri vođstvu beogradske ekipe sa 1:0 jer su navijači domaćeg tima aktivirali suzavac. Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije je odlučila da se utakmica odigra ponovo u novom terminu, na šta Metalac nije pristao.

 

Metalac je istakao u saopštenju da očekuje podršku SPORTske javnosti u Srbiji i nadležnih organa FSS. Takođe, saopšteno je da je neodigravanjem utakmice ovaj klub želeo da ukaže javnosti i nadležnim organima FSS da problemi moraju da se
"sistemski rešavaju, a ne da se zataškavaju".

"Na samoj prekinutoj utakmici, u izjavama zvaničnih lica, stvari se ne nazivaju pravim imenom, već se u startu tendeciozno razvodnjavaju u cilju zataškavanja", saopšteno je iz Metalca.

 

Takođe se navodi da Takmičarska komisija nije primenjivala propise FSS već da je "dala sebi za pravo da tumači i utvrđuje krivce za prekid utakmice van svoje nadležnosti".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here