EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Mats Vilander, bivši broj jedan, smatra da Novak Đoković još može da popravi igru na Rolan Garosu.

Branilac titule je startovao pobedom protiv 142. igrača sveta, Pjera-Iga Erbera, 6:4, 7:6 (3), 6:4.

Novak se malo mučio da uzvraća nezgodne servise visokog Francuza, ali je na kraju našao način da pobedi.

– Jedino očekivanje koje sam imao za Novaka je da pobedi. Nije mogao da izgubi ovaj susret, ali nije lako igrati protiv nekog ko igra servis-volej. Delovao je pomalo van ravnoteže, ali dobio sam što sam očekivao, što je pobeda Novaka u tri seta – kaže Vilander.

Šveđanin je odao priznanje Erberu i na odličnoj igri.

– Mislim da je Pjer-Ig počeo bolje da igra u drugom setru, počeo je da se oseća komfornije. Mora da je pomislio na sekund, ‘čekaj, pa Novak ne igra najbolje što može, imam možda šansu da uzmem set’. Istovremeno, Novak se pomalo žalio na putanje loptice. Tokom dana, krov na Šatrijeu je bio otvoren na prvom meču, možda i drugom. Bili su teški uslovi. Vrlo hladno, loptica ne leti tako brzo i onda sklizne u stranu. Retern mu nije tamo gde je navikao da bude, gde bi trebalo da bude, ali jako je teško vraćati na šljaci jake servise sa tako mnogo spina. Na kraju je prošao, koncentrisan je, pobeđuje, publika je protiv njega, a on to voli – zaključio je Vilander.

Tim Henman je pokušao da pretpostavi šta bi se desilo da je Erber kojim slučajem dobio taj-brejk u drugom setu.

– Da je bilo 1-1 u setovima, svako bi se pitao, imamo li ovde iznenađenje na pomolu? Ali u tim najvećim momentima, uz svo poštovanje, protiv nekog kao Erber na šljaci. Đoković je osetio da mora da uđe u tu fazu da ne pravi mnogo neiznuđenih grešaka. To kad povede 2:0, to mu daje ogromnu snagu. Đoković je jedan od malobrojnih koji je u stanju da stekne formu na grend slemu. Drugi samo pokušavaju da pobede naredni meč. Ovo je odličan žreb, ali i Erber zaslužuje sve čestitke – zaključio je Henman.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here