“Mi pomažemo, ministar se slika”

0

Divno je da u vremenu užasnog neukusa postoji Nušićijada: Sergej Trifunović
 

Pored glumaca Petra Božovića i Milana Milosavljevića, zaštitni znak ivanjičke Nušićijade postao je i njihov kolega Sergej Trifunović, koji ni ove godine nije propustio da poseti ovu manifestaciju.

 

– U vremenu užasnog neukusa i turbo-folka, divno je da u Srbiji neko uspeva da napravi kulturni događaj kao što je Nušićijada. Posetioci mogu da vide razne izložbe, tribine, radionice, pozorišne predstave, koncerte: Manjifiko, Stanislav Binički, Van Gog… i to je lepo. Već dve godine sam ovde, da mi nije dobro, ne bih dolazio. Ovo što se u Ivanjici dešava vraća veru u kulturu i mala varoš sa svim tim papazjanijama, kostimima, kreacijama zaista liči na Nušićevo vreme. Fantastično je što se organizatori festivala bore protiv vašarijade, i ja ću biti tu da im pomognem u svakom trenutku. Spremam se i za šesti festival kulture i zabave.


Kako komentarišeš činjenicu da Ministarstvo kulture za ovakvu manifestaciju nije izdvojilo nikakva novčana sredstva.

– Ja ne bih uopšte komentarisao bilo kakvu akciju, odnosno neakciju Ministarstva kulture, te i samim tim dotično „Ministarstvo za kuturu”.

 

Imate Humanitarni fond koji se bavi pomaganjem deci kojoj je potrebno lečenje. Kako ste zadovoljni radom fonda?

– Dosta dobro, još nismo podigli zvanično sajt, ali smo sedmoro dece uspeli da pošaljemo na uspešne operacije. Raduje me da smo naterali državu da nešto učini. U slučaju malog Novaka Kokorovića, čija se familija prvo obratila državi, ovi ih otpalili bekhendom, mi ih prihvatili, odradili šta treba, onda su to mediji preneli i rezultat je: ministar zdravstva koji se zove Zlatibore, pitaj Taru, Lončar, teatralno unosi dete u avion, beleže kamere, i to je to.


Na kojim filmovima trenutno radite?

– Ja sam filmski glumac, pozorišni nisam odavno, radim na projektu Darka Bajića koji se zove „Bićemo prvaci sveta”, a bavi se razvojem i stasavanjem košarke kod nas, radim sa Emirom Kusturicom film „Na mlečnom putu”, i to je sada najaktuelnije.

Da li ćete ponovo glumiti „Crnog Gruju” u novom serijalu, kako su to preneli mediji.
– Kakvom novom serijalu? Što, bre, čitate taj „Informer“?

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here