Micov poklonio trijumf Grcima

0

 

Košarkaši Srbije poraženi su od Grčke sa 66:64 (13:12, 16:17, 18:20, 19:15) u prvom pripremnom meču na turniru u francuskom Pou. Samo četiri sekunde pre kraja na 64:64 izjednačio je Stefan Marković, ali je onda Vladimir Micov na polovini rivala faulirao Kostasa Vasilijadisa. Grk je sa linije slobodnih bacanja doneo trijumf svojoj reprezentaciji 2,7 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, jer naš napad nije prošao, pošto je Micić "debelo" promašio za tri poena.

Srbija 64
Grčka 66

SRBIJA: Bogdanović 11, Bjelica 9 p, 7 sk, Marković 4, Štimac 10, Birčević 7, Micov, Micić 2, Raduljica 7, Katić 3, Simonović 7, Mitrović 4, Jović
GRČKA: Burusis 19, Zizis 9, Vasilijadis 11, Papanikolau 9, Kajmakoglu 7, Bogris, Sloukas 2, Janković 5, Vujukas, Mancaris 2, Atinaju 2, Adetokunbo
DVORANA: Sportova u Pou. GLEDALACA: 1.000.

 

 

 

Trijumf Francuza

Prvo kolo: Srbija – Grčka 64:66, Francuska – Hrvatska 81:71.
Drugo kolo: Srbija – Hrvatska, Francuska – Grčka.
Treće kolo – 18.00: Hrvatska – Grčka, 20.30: Francuska – Srbija.

 

Ima nade za Nedovića

Doktor srpske reprezentacije Dragan Radovanović rekao je da Nemanja Nedović nije doživeo prelom kosti stopala, ali da su neophodni oprez i intenzivna fizikalna terapija:
– Snimci magnetne rezonance, 3D skenera, kao i pregled ortopedskog hirurga, nisu potvrdili sumnje lekara iz Italije da je Nedović doživeo prelom pete metatarzalne kosti desnog stopala. Na osnovu svih ovih analiza, ali i daljih tegoba kod Nedovića, potreban je oprez i intenzivna fizikalna terapija još neko vreme. Na zahtev Nemanjinog kluba, Golden Stejta, snimci su poslati i u SAD, da bi i oni dali svoje mišljenje.

– Odigrali smo veoma čvrstu utakmicu, kao što su uostalom bile sve dosadašnje. Šteta što je propust možda našeg i najiskusnijeg košarkaša u samom finišu rešio meč. Imali smo priliku da odmerimo snage sa veoma dobrim grčkim timom i da igramo protiv njihovog odličnog centra Burusisa, koji nam je stvarao najviše problema. Za njega u pojedinim situacijama nismo imali najbolja rešenja. U ovom susretu nije igrao Kalinić, ali se dobro moglo videti koliko nam nedostaju naši povređeni košarkaši, pre svih Teodosić, Krstić i Nedović – istakao je Đorđević.
"Orlovi" su u subotu po podne u 2. kolu turnira u Pou odmerili snage sa Hrvatskom, dok će u nedelju naveče igrati protiv Francuske.
– Uvek želim da na stvari gledam sa pozitivne strane, pa tako i na ovaj poraz. Priliku su dobili igrači koji su imali manju minutažu na turniru u Trstu, a isprobali smo i neke taktičke zamisli. Iako smo daleko od top forme radujem se novim proverama sa jakim protivnicima, Hrvatskom koja je bila četvrta u Evropi i kontinentalnim šampionom Francuskom. Mnogo smo u prethodnom periodu radili na atletskoj spremi, a bićemo pravi kad na red dođe rad na finesama i najsitnijim detaljima – zaključio je selektor "orlova".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here