Mihajlović: Opštinske vlasti da dostave konkretne projekte

0

Posebu pažnju posvetiti divljoj gradnji: Zorana Mihajlović
 

Mihajlović je rekla da će Vlada, u saradnji s gradskim vlastima Beograda, pomoći da se prevaziđu administrativni problemi kako bi bio završen put Boljevci-Jakovo u Surčinu.

 

Ona je pozvala lokalnu upravu te najmlađe beogradske opštine da se za rešavanje komunalnih problema, kao što je izgradnja kanalizacije, s konkretnim projektima obrati vladinoj Komisiji za javno privatno partnerstvo, kao i da aktivnije sarađuje s gradskom upravom.

 

Posebna pažnja, kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, posvećena je divljoj gradnji "koja je naročito uzela maha u zoni aerodroma ‘Nikola Tesla’, gde je odlučeno da se pojačanim radom inspekcije spreči nastavak takve prakse".

 

Dodaje se da su predstavnici opštine Svrljig istakli su potrebu da bude izgrađen još jedan most preko Timoka, a kao jedan od prioriteta izneli su i automatizaciju i osvetljavanje pružnog prelaza koji u trenutnom stanju predstavlja opasnost za građane.

 

Jedan od zahteva opštinske vlasti bio je da država pomogne u rekonstrukciji lokalnih puteva i pojedinih ulica u Svrljigu, a izneti su i problemi u vodosnabdevanju u letnjem periodu.

 

Mihajlović je zadužila državne sekretare i pomoćnike u njenom ministarstvu da zajedno s Putevima Srbije i Železnicama Srbije pronađu modalitete da zahtevi lokalnih samouprava, koji se ocene kao realni, budu rešeni što pre je moguće.

 

U Ministarstvu građevinarstva je danas održan drugi sastanak s predstavnicima lokalnih samouprava, što će biti redovna praksa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here