Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović zahvalila se FK Crvena zvezda što i ove godine nastavljaju zajedničku kampanju usmerenu protiv nasilja nad ženama.

– Uzimajući u obzir činjenicu da se epidemija korona virusa negativno odrazila i na nasilje nad ženama i da ceo svet beleži porast partnerskog i nasilja u porodici, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Fudbalski klub Crvena zvezda i ove godine nastavljaju zajedničku kampanju usmerenu protiv nasilja. I večeras ćemo sa stadiona “Rajko Mitić” poslati snažnu poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo – izjavila je Mihajlović.

Ona je zahvalila Zvezdi što je prepoznala značaj borbe protiv nasilja nad ženama i devojčicama i priključio se ovoj društveno-odgovornoj kampanji u ovom za sve izazovnom vremenu.

– Zvezdi želim da večeras pobedi i tako započne još jedan niz trijumfa u Evropi u novoj sezoni. A svima nama poručujem da ne zatvaramo oči pred nasiljem, da ne okrećemo glavu od nasilja, već da na nasilje reagujemo i nasilnike uvek prijavimo – rekla je Mihajlović.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras u 21 sat igraju prvu utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Evrope, a na istočnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” biće postavljen transparent “Stop nasilju nad ženama” dug 17 metara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here