Tanjug
Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je danas osudila nasilno ponašanje pripadnika obezbeđenja autobuske stanice u Kragujevcu koji je juče zlostavljao i mučio jednu putnicu na peronu.

– Ne postoji opravdanje za takvo ponašanje – da jednu ženu poput okorelog kriminalca pripadnik obezbeđenja muči i nasilnički drži na zemlji, to je za svaku osudu. Pozdravljam brzo reagovanje policije i očekujem da će ovo nasilje biti sankcionisano u skladu sa zakonom – istakla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je dodala da je država čvrsto rešena da se s nasiljem nad ženama izbori i da neće tolerisati nijedan vid nasilničkog ponašanja.

Ona je izrazila žaljenje i što je još jedna žena danas ubijena u Kruševcu, rekavši da je nasilje ogroman društveni problem.

– Ne okrećimo glavu pred nasiljem, prisutno je svuda i u raznim oblicima – od fizičkog, poput ovog slučaja u Kragujevcu, preko psihološkog do seksualnog i ekonomskog. Ako hoćemo da sprečimo nova ubistva žena moramo svi kao društvo da pokažemo više empatije i okrenutosti jednih ka drugima – naglasila je Mihajlovićeva.

1 KOMENTAR

  1. jes drugoga ubiti, dogadjaj veoma zli, ma i tu rec upotrebiti ne moze dobru sluziti, ima ipak inesto gore; kad se supruznici varaju, kad kopilad odgajaju, ili je to postao obicaj koji paznje nije vredan, ko recimo u crkvu ici a vazdan bogohuliti, automobile ostaviti popreko na trotoaru da ne moze niko proci, masan burek pojesti a artiju ispre sebe baciti, lagati i otimati, et cetera.
    — ima toga dosta al o tome ne volimo govoriti. — bila je dobra, Bog da joj dusu prosti, recice oni zlocesti, a ko zna kakav onaj ubica bi; sad nije vredno o tom reci tupiti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime