Španija je jedno od najvećih žarišta koronavirusa pa je tako u karantinu i Predrag Mijatović nekadašnji as Reala, Partizana i reprezentacije Jugoslavije.

Slobodno vreme jedan od najvećih fudbalera u istoriji fudbala SR Jugoslavije provodi tako šta da i poneki intervju zainteresovanim medijima, a jedan takav objavljen je u tamošnjem društvenom magazinu „Jot Down“ koji izlazi u saradnji sa španskim El Paisom.

Novinari ovog lista iscrpno su razgovarali sa Mijatovićem o mnogim temama, a a jedno od njih odnosilo se na nezavisnost Crne Gore koju je bivši fudbaler Partizana podržao 2006. godine.

Mijatović je istakao da je to uradio zbog Mila Đukanovića.

– Podržao sam predsednika Crne Gore, jer je on moj prijatelj. Znamo se 30 godina. Nije bilo moguće da dođe do problema, bio je to referendum. To nisam uradio zbog politike, već zbog prijateljstva. Sada svaka zemlja ima svoj put i to je to – rekao je Mijatović.

Bivši as Reala iz Madrida podvlači i da je ponosan na prijateljstvo sa hrvatskim fudbalerima Šukerom, Bobanom i Prosinečkim koje je posetio 1994. godine kada su gostovali na Mestalji kao novoformirana reprezentacija.

– Bio sam na stadionu, posetio ih. Sećam se da je u Beogradu bili priče kako sam mogao da pozdravim neprijatelje, ali to bih uradio uvek. To su moji prijatelji. Nikada nisam ulazio u politiku, samo su me interesovali sport i prijateljstvo. Želeo sam da provedem vreme sa kolegama koji su nosili dres Jugoslavije, kao i ja. Bio sam kritikovan, nazivan izdajnikom, ali nije me bilo briga.

– Zašto sportista mora da sledi strategiju političara? To sam mislio tada, mislim i sada. Moj patriotizam se ogledao u tome da branim boje mog tima na najbolji mogući način i da golovima donosim radost ljudima. Neki sportisti su palili zastave, govorili nešto, ja nikad. Niti ću – istakao je Peđa Mijatović.

4 KOMENTARA

  1. Sta treba neko da ucine da bi postao persona nepozeljna u beogradu, ima ih vise u vladi nego mi mozemo zamisliti.

  2. Time si dokazao koliko si pametan, o kojem Referendumu ti pricas o laznom koji je tvoj prijatelj organizovao. Jadni ste oboje

  3. Pa valjda si podrzao referendum iz ubedjenja u ispravnost istog?! Je’l to znaci ako poznajes Eskobara i prijatelj ti je godinama da treba da ga podrzis?

    • Odlicno poredjene! Kao i Savicevic, tako i ovaj nistak razmislja…. Nazalost, nisu oni jedini u Crnoj Gori…..

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime