Nemački ZDF preneo je u subotu da je Aleksandar Čeferin istakao da će finale Lige šampiona biti odigrano najkasnije 3. avgusta, što po navodima UEFA nije tačno.

Naime, predsednik tog tela nije precizirao bilo koji datum niti je davao rokove. Kako se navodi, ZDF je objavio da je Čeferin rekao da evropska klupska takmičenja moraju da se završe do 3. avgusta, ali da je takođe i UEFA fleksibilna zbog komplikovane situacije. UEFA je saopštenjem negirala da je predsednik Aleksandar Čeferin govorio o rokovima.

– Predsednik je bio veoma jasan u tome da nema tačnih datuma i rokova. UEFA trenutno analizira sve opcije kako bi se završila domaća takmičenja i Evropske sezone i u tome sarađujemo sa evropskim ligama i sa Asocijacijom evorpskih klubova. Radnu grupu smo napravili još 17. marta. Primarni prioritet radne grupe je da se sačuva javno zdravlje. Na dalje zadatak je da se nađu rešenja u kalendaru kako bi se sva takmičenja završila. Trenutno se razmatraju opcije da se igraju mečevi u julu i avgustu ako je potrebno, ukoliko to dozvole vlasti“, piše u saopštenju.

Da podsetimo, Liga šampiona i Liga Evrope su stale u osmini finala kada je virus korona zavladao Evropom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime