Milan Stanković

Mesecima unazad se piše o Milanu Stankoviću i njegovom povlačenju u ilegalu i okrenutosti ka duhovnom načinu života. Iako godinama ne daje intervjue, retko se viđa u javnosti, a ni na Instagramu nije aktivan, njegovo ime i dalje intrigira javnost. 

Kako su domaći mediji navodili, Milan je trebalo da postane iskušenik manastira Podmaine u Budvi, ali odlukom bratstva ovog svetog mesta, to se još uvek neće desiti, jer oni smatraju da još mora da se usavršava da bi započeo takav život.

Osim toga, na mrežama se nedavno pojavio snimak na kom se vidi da Stanković peva na privatnom slavlju, te se spekulisalo da se uskoro vraća na scenu, ali čini se da se ni to neće desiti.

Kako se sada navodi Stanković je postao student teologije na čuvenoj crkvenoj akademiji Atonijada na Svetoj Gori, gde se trenutno nalazi.

– Milan je rešio da se ozbiljno bavi bogoslovljem, pa je dobio blagoslov i upisao se u jednu od najstarijih i najistaknutijih crkvenih škola u pravoslavnom svetu. U pitanju je čuvena Atonijada na Svetoj Gori. To je visokoškolska ustanova, tj. fakultet i nalazi se u Svetoandrejskom skitu, u blizini Kareje. Milana su svi jako lepo prihvatili od prvog dana dolaska na akademiju. Tamo, kao i svi ostali studenti, živi po pravilima koja su skoro istovetna onim u manastiru. Predmeti koje sluša i koje će na kraju semestra polagati su raznovrsni – govori izvor i objašnjava:

– Između ostalog, on u Atonijadi uči i ikonopisanje, izvorne crkvene tekstove i vizantijsku muziku, ali i filozofiju, kao i predmete iz školskog programa za državne fakultete. Nakon što završi studije, imaće zvanje teologa, a ako se zamonaši, imaće sve uslove da postane sveštenomonah – ispričao je izvor za Kurir, otkrivajući Stankovićeve dalje planove:

– Pesmu koju je nedavno snimio dok je bio u Beogradu, planira da objavi u nekom skorijem periodu i to kao poklon svojim fanovima. On će to uraditi bez najave, kao pravo iznenađenje, i ona će biti dostupna na svim muzičkim platformama. Neće se vraćati nastupima, to ga ne interesuje, a sav svoj fokus će usmeriti na novo poglavlje u svom životu, a to je studiranje. Milan smatra da to ništa nije slučajno i da se sve dešava po blagoslovu – govori upućeni izvor, dodajući:

– Poznato je da je on završio srednju medicinsku školu, a sad će i crkvenu akademiju. Baš mu je nedavno jedan od profesora rekao da je tamo na medicini naučio da leči telo, a da će posle boravka na Svetoj Gori naučiti da leči i dušu. Njega je to oduševilo. Milan o ovom novom poglavlju u svom životu ne želi da govori, ali i ne krije da vreme provodi u Atonijadi. Nedavno je baš na svom Instagramu objavio i snimke iz akademije i to dok je posmatrao svoje kolege, zatim kako tokom slobodnog vremena igraju košarku sa jednim od monaha, koji je i profesor u ovoj školi. Kada nema predavanja, Milan obilazi svetogorske manastire, a najviše vremena provodi u našem Hilandaru, gde je i ranije odlazio i za koji je izuzetno vezan – priča izvor za pomenuti medij.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here