Tanjug
Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas optužnicu koje je Tužilaštvo BiH podiglo protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog neprimenjivanja odluka Kristijana Šmita.

Milanović je novinarima u Plaškom rekao da “Amerikančići i Englezići” žele da unište Dodika kako bi na vlast, kako je rekao, doveli prave četnike.

– Uvedi red u Palestini i Ukrajini ako možeš. Ti ljudi prave štetu BiH – rekao je Milanović.

On je rekao i da je Izrael izgubio njegove simpatije zbog bombardovanja Gaze, posle napada Hamasa na tu zemlju u subotu.

– Pravo na odbranu ne uključuje pravo na osvetu i ubistvo civila. To su biblijska pravila koje smo prepisali. Imam prijatelja koji je pola Hrvat i pola Srbin, čekao je 30 godina na državljanstvo u Izraelu jer nije Jevrejin… – naveo je hrvatski predsednik.

Povodom postavljanja izraelske zastave na zgradi Ministarstva spoljnih i evropskih poslova u Zagrebu, Milanović je rekao da je to “jedan idiotski potez”.

– Nema drugim zastavama mesta u Hrvatskoj, osim zastava nacionalne manjine. Hrvatska zastava je višeg reda, hrvatska zastava i zastava NATO ili EU nisu iste. Koja je zastava sledeća? Zna se kako se njima raspolaže, a to je reakcija ministra koja je idiotska – rekao je Milanović.

Govoreći o izvlačenju hrvatskih državljana iz Izraela, Milanović je to ponovo nazvao idiotizmom, a može, kaže, biti i nesposobnost, nekompetentnost.

Šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je juče da nije bilo potrebe da Hrvatska šalje avione za svoje građane u Izraelu, jer rade redovne linije, i da su to neke zemlje činile radi svoje promocije.

2 COMMENTS

  1. Ako ga Hrvatska brani onda znaci nije Srbin.Pa vratite protjerane Srbe u Hrvatsku i postavite Dodika da ih vodi,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here