EPA/Christian Bruna
Zoran Milanović

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas evropske naloge za hapšenje još 10 državljana Hrvatske, koje potražuje Grčka zbog sukoba navijača u avgustu u Atini, kada je smrtno stradao jedan Grk i istakao da bi sve bilo drugačije da je on premijer.

– Grci su uzeli Bojse za taoce, drže 100 Hrvata i nijednog Grka. Sad hoće još jer vide da prolazi – rekao je Milanović, koji je danas prisustvovao diplomatskoj berbi grožda.

Na naloge za hapšenje hrvatskih državljanja koje je izdala Grčka, Milanović je rekao da gleda sa stanovišta “ratnog prava”.

– Rekao sam 12. avgusta, dok još nije istekao onaj rok, da su uzeli ljude za taoce. I sada hoće još jer vide da prolazi. Kada popuštaš, to imaš – kazao je Milanović novinarima.

Prema njegovim rečima, celi sistem evropskog naloga za hapšenje počiva na poverenju i svi smo isti, “ali shvatiš da onda to neki zloupotrebljavaju”.

– Tu nije kraj, očekujem to i dalje. Ukoliko, a toga sam se plašio, zadrže tih sto ljudi i nijednog Grka, to je primena ratnog prava. Ljude su uzeli za taoce. Šta se događa dalje? Idu dalje jer vide da mogu. Da vodim vladu, bilo bi drukčije – dodao je predsednik Milanović u izjavi za medije, preneo je hrvatski portal Index.

3 COMMENTS

  1. Браво за Грке,Хулиганство и Фашизам се не кажњавају у Хрватској…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here