Tanjug/AP
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da od nove Vlade ne očekuje ništa novo, jer to je, kako je naveo, “ista ekipa, isti program i isti ljudi”.

– To nije nova vlada, to je stara vlada, to je sve isto. I premijer je isti, samo neka on preti i upire prstom i dalje. Ovo je bio i referendum o premijeru – rekao je Milanović novinarima na obeležavanju 33. godišnjice osnivanja 2. gardijske brigade “Gromovi”.

Milanović je rekao da on nije opozicija i da bi ono što je uradio u kampanji za parlamentarne izbore opet uradio jer Ustav to ne sprečava, prenosi Hina.

Dodao je da nikad nije bila jasnija poruka izbora s obzirom na to da rezultati pokazuju da je preko 60 odsto birača želelo da premijer Andrej Plenković ode.

– Ali on je i dalje premijer. To nije protivustavno, o političkom legitimitetu svakako treba razgovarati – istakao je Milanović.

Prema njegovim rečima, ljudi su glasali s nekom motivacijom, ali birači Domovinskog pokreta nisu glasali da bi Plenković još četiri godine bio premijer, kao ni birači SDP-a, Reka pravde ili Mosta.

– Dakle, on je što se tiče većine hrvatskih birača, dobio šup-kartu, ali i dalje može biti premijer zato jer je takva kombinacija i takav je dogovor napravio – ocenio je Milanović.

Upitan da li je oslabljen nakon parlamentarnih izbora, Milanović je naveo da su ankete iste, a jedino vidi da je SDP ojačao, dok je Plenković i najpopularniji i najomraženiji političar.

Novinarima je odgovorio da u petak nije bio na konstitutivnoj sednici Sabora jer, kao i pre četiri godine, smatra da predsednik tamo nema šta da kaže, kao i da Ustav o tome ne govori ništa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here