EPA/Salvatore di Nolfi
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas se osvrnuo na tragediju u Beogradu.

– U slučaju da ta psihoza krene i da se rasplamsa, imaćemo raslojavanje kakvo u Hrvatskoj nismo imali decenijama. Oni koji to mogu da priušte će graditi škole za svoju decu ili će ih slati u škole koje će imati dva metra bodljikave žice i rovove, zbog zaštite od ovakvih katastrofa koje prete od spolja, a oni koji ne mogu, onda će slati decu u javne škole, u kojima će kvalitet biti na nivou onih u SAD, gde živiš – takva ti je škola – rekao je Milanović.

Dodao je da je Hrvatska u tom smislu bila jedna uspešna priča.

– U Hrvatskoj ne samo da je bila sigurnost, nadam se da je i dalje, već je bilo praktično svejedno gde živiš – istakao je.

Rekao je da se radi o katastrofi i da je izrazio svoje saučešće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Momak je očigledno imao plan. Neko ga je sprijateljio s oružjem, naučio kako da rešava stvari. To se uči, to nije naučio s televizije – zaključio je predsednik Hrvatske.

4 COMMENTS

  1. Ima Tu neke logike pre par godina ubio brat sestru ne namerno negde kod Nisa Kazu otac Ga vodio u Lov i Znao da barata oruzijem bio isto 14 15 godina

  2. Gospodine Milanoviću,
    I Vi ponavljate mantru o streljani. Šta je tu bilo loše? Streljaštvo je jedan uzvišen sport, ali je problem u odluci da se problemi sa okolinom rešavaju ubistvima, da dečak dođe na taj nivo razmišljanja da odnose sa drugovima i drugaricama rešava pucajući u njih, da ih na monstruozni način liši života, da im se osveti za nešto umišljeno, kao da su oni njegovi neprijatelji, da su ga odbacili, da su mu smrtni neprijatelji, … Mislim da je tu glavni problem, a ne u odlasku u streljanu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here