Ž. Marković
Sastanak u sali Crkve Uspenja Presvete Bogorodice

U prostorijama sale Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Cirihu održana je godišnja izborna skupština Kluba srpskih penzionera. Na samom početku dana održan je minut ćutanja za preminulog dugogodišnjeg predsednika Dragana Zdravkovića. Na dnevnom redu pored izveštaja o proteklom radu i stanju blagajne, našla se i tačka biranja nove uprave. Uprava i blagajnica su odlično sarađivali i članovi su aplauzom pozdravili blagajnički izveštaj Gordane Ilić.

U novu upravu izabrani su: Mile Ilić – predsednik, Đuro Krunić – sekretar, Gordana Ilić – blagajnica, te Budislav Ranđelović, Siniša i Gordana Stojanović i Milka Kajganić, kao članovi.

Penzioneri iz Ciriha su poznati humanitarci. Tokom svakog druženja ubacuju poneki franak u kasu u klubu. Taj novac su ove godine Goca i Mile Ilić odneli u redakciju “Vesti” kako bi novčano pomogli četiri siromašne porodice sa decom i jednu penzionerku.

Za uspomenu: Članovi uprave

Iako su penzioneri bili dosledni u pridržavanju epidemioloških mera, bilo je vremena i za druženja. Sastajali su se sredom u crkvenim prostorijama, družili se, razmenjivali životna iskustva i sa smehom i šalama iz našeg naroda završavali sastanke. Preko HEXA i njihove aktivistkinje Aide Kalamujić bili su učesnici šetnji po prirodi, a komunikaciju su uspostavili preko Vocap grupe.

Minut ćutanja za Dragana Zdravkovića

Ciriški penzioneri nisu mogli da organizuju posetu Srbiji, da obiđu kao i do sada banje i manastire, da svoje penzije potroše u našoj Srbiji koja ih uvek dočekuje širom raširenih ruku.