Mili vraća rokenrol u Srbiju

0

"Bebek, Tifa i ja smo razgovarali o tome kako bi bilo dobro da snimimo nešto i osvežimo repertoar. Glupo je da nakon toliko koncerata na našoj zajedničkoj turneji "Kad bih bio bijelo dugme" ne ostavimo ništa iza sebe. Red je da objavimo zajednički CD, pa makar bio i poslednji u našim karijerama", kaže Alen.

 

Konsultacije sa Bregom

Oko snimanja albuma Milić se konsultovao i sa Goranom Bregovićem.

"Čim sam rešio ovo da radim, odmah sam ga pozvao. Brega i ja smo prijatelji, lepo smo se ispričali, a on mi je rekao: "Ti si kompozitor, znaš da pišeš pesme, vidi koja će ti koncepcija najviše odgovarati". Nije imao ništa protiv", otkriva Mili.

Saradnju sa Milijem predložio je Tifa, koji je sa poznatim kompozitorom radio na albumu "Miligram". Trojica pevača se nadaju da će ovaj album biti u prekretnica u njihovoj karijeri, jer će publici pružiti nešto drugačije.

"Biće to pravi rok album bez koketiranja sa trenutno popularnom muzikom. Znam da sam jedan od najzaslužnijih za muziku koja se danas sluša, zato želim da na velika vrata vratim rokenrol. Voleo bih da sačuvam duh pesama kakve su Bebek, Tifa i Alen nekada pevali, jer smatram da je Bregovićev opus fascinantan. To su hitovi koji traju već 30 godina", kaže Milić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here