Novi džoker – Sulejmani ili Ljajić?

0

Veliki peh reprezentativca Srbije Boška Jankovića, zbog kog će propustiti Svetsko prvenstvo, koje za 83 dana počinje u Južnoj Africi, stvorio je prostor i šansu za mlade "orliće" Miralema Sulejmanija i Adema Ljajića da osete draž najvećeg fudbalskog takmičenja na planeti.

 

Vezista Đenove u kvalifikacijama za Mundijal bio je zlatna rezerva selektora Radomira Antića, a njegovi ulasci u igru umesto Milana Jovanovića i Miloša Krasića bili su od velike koristi Srbiji na putu ka Južnoj Africi.

 

Međutim, zbog obnavljanja povrede, koja ga je i prošle godine izbacila sa terena punih sedam meseci, Jankovića neće biti među 23 putnika koji idu na Svetsko prvenstvo, što je velika šansa za najbolje pojedince mlađih selekcija Srbije Miralema Sulejmanija koji brani boje Ajaksa i fudbalera Fiorentine Adema Ljajića.

 

Fudbaler holandskog tima bi po stilu igre, ali i poziciji na terenu, u potpunosti mogao da zameni Boška Jankovića. Nekadašnji fudbaler Partizana odigrao je šest utakmica za Srbiju, ali zbog male minutaže i gubitka mesta u startnoj postavi u dresu „kopljanika“, Radomir Antić je Sulejmanija često stavljao u drugi plan. Ipak, u poslednje vreme 21-godišnji Beograđanin sve više vremena provodi u timu Ajaksa, pa bi Svetsko prvenstvo moglo da bude nova odskočna daska u njegovoj karijeri.

 

Pored Sulejmanija, koji će gotovo sigurno biti među putnicima za Južnu Afriku, Jankovićeva povreda mogla bi da stvori mesto i za igrača Fiorentine Adema Ljajića. Standardni član mlade reprezentacije Srbije još nije debitovao za A tim, a s obzirom na to da će igrač njegovog profila biti potreban „orlovima“ na Mundijalu, Antićev poziv za put na Mundijal ne bi trebalo da predstavlja veliko iznenađenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here