OKS
MILICA MANDIĆ

Srbija je osvojila prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju! Kao i u Londonu 2012. godine, obradovala nas je Milica Mandić, predstavnica u tekvonodu, koja je u finalu kategorije +67kg pobedila suparnicu iz Koreje Dabin Kor Li rezultatom 10:6.

Milica je Srbiji donela treću medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon srebra Damira Mikeca u disciplini vazdušni pištolj 10m i bronze Tijane Bogdanović u tekvondou u kategoriji -49kg.

Milica je nakon meča izjavila da je ovo bila poslednja olimpijska borba u njenoj karijeri, i da ne postoji lepši način da se završi nastup na Igrama, nego uz olimpijsko zlato.

– Rekla bih da je ovo sjajan kraj. Bilo je ovo turbulentnih pet godina. Istinski sam želela da budem na postolju i da osvojim zlatnu medalju. Uspeli smo, ne samo ja, već i Gale i Tijana i Marija koja je ovde, porodica, verenik, i mislim da bih mogla da nabrajam dosta ljudi. Mislim da ovo nije samo moja medalja. Ovo je i njihova medalja. Mnogo sam ponosna na sve što smo postigli do sada – rekla je Milica nakon ceremonije dodele medalja.

Najemotivniji trenutak večeri bio je naravno intoniranje srpske himne i Miličine suze u očima.

– Apsolutno najlepše od svega je slušati svoju himnu. To uvek budi strašne emocije, ne samo sada već i u Londonu pre devet godina. Volela bih da je ceo tim mogao da stane na postolje da nekako zajedno završimo ove Olimpijske igre – rekla je Milica nakon primanja zlatne medalje.

1 COMMENT

  1. Наша спортска херојина над херојинама, Милица Мандић је освојила прву златну медаљу Токију, а то је њено друго олимпијско злато. Срдачне честитке нашој златној Милици, а сада окрени се породичном животу, деца, да и они гледају мамине медаље, а имаих много. Пуно здравља, среће и напредака нашој олимпијској херојини, понос нације.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here