Tanjug
Đorđe Milićević

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je u Kumanovu manifestaciju „Dani srpske kulture“ i prisustvovao obeležavanju 10. rođendana Kulturno-umetničkog društva “Srpski vez”.

Članovi ovog KUD čuvaju srpsku tradiciju i identitet u Severnoj Makedoniji, a sinoć su prikazali reviju narodnih nošnji iz mnogih srpskih krajeva – od Banata do Skopske Crne Gore, navodi se u saopštenju Milićevićevog Kabineta i dodaje da je Kabinet finansijski podržao projekat za očuvanje srpskog jezika i kulture na području Severne Makedonije.

”Vaš rad je izuzetno važan za ceo naš narod. Vi negujete našu kulturu i tradiciju, na najbolji mogući način. Veoma je važno da srpski narod koji živi izvan granica Srbije čuva tradiciju kao svoje najveće blago i ne zaboravi naše narodne običaje. Kabinet koji vodim posebno je angažovan na pružanju podrške Srbima koji žive van granica Srbije da očuvaju srpski jezik, ćirilično pismo, našu kulturu i tradiciju”, istakao je ministar Milićević.

On je pozvao okupljene da još jednom odaju počast Srbima stradalim u Banjskoj, navodi se u saopštenju.

Milićević je poručio da srpski narod, gde god živeo, složno i jedinstveno podržava politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića za očuvanje mira i srpskog naroda na KiM, istakavši da nema tih ucena i pritisaka koji će nas naterati da priznamo nezavisno Kosovo, dodaje se u saopštenju.

Manifestaciji u Kumanovu, koju je organizovao predsednik KUD „Srpski vez“ Dalibor Kitanović, prisustvovali su i ambasador Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovaović i gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski.

1 COMMENT

  1. Milićević u Crnoj gori prodaje kulturu hapsi srbe I veže im mašnicu oko vrata I šalje Kurtiju ko poklon!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here