EPA
Darko Miličić

Nekadašnji košarkaš Darko Miličić opisao je u podkastu “Jao Mile” kako je izgledao njegov početak u NBA ligi, od prvog treninga u Detroitu pre drafta, preko dobijanja garancija, do samog čina drafta i prozivanja njegovog imena.

– Samo jedan taj mučenički trening sam odradio u Detroitu, kad sam se napatio, nisam mogao da se nadišem, haos. Posle toga oni su odmah dali garancije i rekli “ti uživaj”. I ja baš uživao – ispričao je Miličić i nastavio:

– Ja bukvalno shvatio i uzeo pun gas. Ovi svi treniraju, ja garancije imam, baš me briga. Ne znam šta sam ja to njima pokazao, oni su mene nosili na nosilima, dve poludistance iz driblinga uradim, ne mogu da nadišem. Još te oni dole kad probijaš čekaju sa onim dušecima. Došlo mi je da ga nabodem, nemoj me brate, ionako se patim, neki mali je bio pomoćni dole ispod koša, samo te sačeka pa te grune dušekom. Rekoh “vidi ovog ludaka”, pa nemoj, pusti me, mučim se sam sa sobom, duša mi u nosu. Ja mislio da me neće ni draftovati, oni kažu “dobio si garancije”. Za šta, brate? Drugi pik. Koji su oni kraljevi.

Miličić je rekao i da je imao mnogo samopouzdanja kada je došao u NBA ligu.

– Sam taj čin drafta, video sam da smo u tom VIP delu. Bilo mi je samo ono “hoće li me stvarno prozvati”. Nisam mogao da verujem da su mi dali da budem drugi pik. Znao sam ja da imam neke predispozicije da postanem nešto, tada sam još bio pun samopouzdanja, video sam da su to sve kvalitetni momci, ali nisam imao problem da igram sa nekim, da pogledam popreko. Ali sada kada vratim film, ja sam se samo u jednom momentu ugasio, ne znam u kom momentu, ali samo sam se ugasio – zaključio je Miličić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here