B. Miličić
Prepuna sala gostiju na proslavi

Uoči Međunarodnog dana žena KUD Kolo iz Minhena organzovalo je proslavu sa gostima iz šest kulturno-umetničkih društava iz Srbije, Austrije i Nemačke. Sa folklorašima domaćina u prepunoj dvorani gimnazije „Verner fon Simens“ u čast Dana žena nastupili su gosti iz Srbije: KUD Polet iz Beograda i KUD „Dimitrije Katić“ iz Svilajnca, iz Austrije su stigli KUD Ostrog iz Inzbruka i KUD Srbija iz Braunaua, a iz Nemačke KUD „Sveti Sava“ Augzburg i SKUD Mladost Rozenhajm.

Oko 350 gostiju i domaćina uživalo je družeći se uz folklor, muziku, igru i pesmu. U ponoć između subote i nedelje, najavljujući dolazak praznika, domaćini su dame počastili pićem, a veselje je nastavljeno i u prvim satima Dana žena.

O tome kako su gosti doživeli ovo slavlje govori i utisak jedne od slavljenica te večeri, koja je izjavila da dugo živi u Minhenu, ali da lepšu i veseliju proslavu nije videla. Ona ističe da je prema sadržaju proslave, atmosferi i zalaganju organizatora ulaz od samo 10 evra mogao da bude i 30 evra, što ne bi bilo previše.

Posle bogatog i raznovrsnog folklornog programa, veselje je nastavljeno uz muziku na klavijaturama Stjepana Govedarice i pesmu Gorana i Mire.