Lična arhiva
SVEČANO I RADOSNO: Puna kuća gostiju

Svake godine porodica Paunović dolazi iz Vintertura u Švajcarskoj, da bi slavila kućnu slavu Svetu Petku Trnovu, 8. avgust, u selu Vlaška kod Ćuprije.

Za tu priliku gosti su stigli sa svih strana, bilo ih je više od 45. Među najinteresantnijim gostima bila je familija Marijana i Ahmed El Nagar iz Egipta sa decom Karim i Adamom. A takođe su došli i rado viđeni prijatelji Paunovića, koji su tek stigli na odmor iz Švajcarske i Francuske, među njima i porodica Petrović iz Lencburga, Sofijanović iz Basersdorfa, njihovi kumovi Roškovići iz Dietikona, Bugarinovići iz Lucerna, svi iz Švajcarske, kao i Marina i Slavoljub Jovanović iz Pariza. Za slavskom trpezom su bili i dragi gosti iz Srbije dr Vladan Pavlović iz Ćuprije, porodice Milanović i Gajić iz Jagodine, Grujić iz Paraćina i drugi gosti koji su kasnije stigli.

– Na dan slave naši unuci Aleksej i Katalina sa roditeljima Denisom i Selenom pričestili su se kod oca Zorana u crkvi u Supski, a potom i osveštali i rezali slavski kolač. Proslava Svete Petke, naše slave, u porodičnoj kući u Vlaškoj, uvek nam donese mnogo radosti – kaže za “Vesti” Sibinka Paunović, koja živi i radi u Vinterturu, rodom je iz Isakova, a udata je u Vlaškoj.

Zet Egipćanin

Sibinkina rođaka Marijana El Nagar je udata za Egipćana, žive u toj zemlji, ali imaju i stan u Beogradu. Kada god dolazi na letovanje u Srbiju, obavezno dođu u posetu, na četiri do peta dana, kod rođake Sibinke u Vlaškoj, a ostali deo ferija provode u obilazak prelepih turističkih destinacija u Srbiji.