pixabay

NATO je hodajuća “vojna mašinerija” koja nosi haos svuda gde god se nađe, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Kine Vu Ćian.

– Obratili smo pažnju na nepodobne izjave generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga na temu Kine. NATO je, kao regionalna vojna organizacija, pokrenuo i učestvovao u ratovima od svog osnivanja – rekao je on.

Istakao je da Alijansa poslednjih godina nastavlja da se približava Azijsko-pacifičkom regionu, koristi nepostojeću “kinesku pretnju” kako bi provocirala sukobe u bloku i ugrožava regionalnu bezbednost.

– Neophodno je reći da je NATO hodajuća ‘vojna mašina’ i gde god da se pojavi ona svuda donosi nerede – napomenuo je portparol kineskog Ministarstva odbrane.

On je pozvao NATO da prestane da fabrikuje laži i da preduzima opasne akcije koje izazivaju haos u Azijsko-pacifičkom regionu, kao i da se objektivno i racionalno odnosi prema Kini i razvoju kineskih oružanih snaga.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, obraćajući se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, tvrdio da Alijansa ima regionalni karakter i da će i dalje ostati takva, uprkos pokušajima Zapada da prebaci aktivnosti bloka na Aziju. Dodao je da se ne kreće NATO u Aziju, već se Kina približava Africi, Arktiku i pitanjima kontrole važne infrastrukture. On smatra da to sve ima značaj za bezbednost NATO-a.

2 COMMENTS

  1. Jos nikad nijesam cula tako dobru istinsku ocjenu ,,Hodajuca masinerija koja donosi zlo od svog nastojanja “

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here