Ministri ne drže do Tadićevih pretnji

0

Miljenici Brisela: Božidar Đelić i Boris Tadić

 

 

Najnovija opomena šefa države zbunjujuća je, ne samo zato što po Ustavu Srbije za to nema ovlašćenje, već i što je to izrekao treći put u proteklih godinu dana, namećući dilemu da li se radi o marketingu ili stvarnoj nameri da najavu sprovede u delo.

Dačić se predomislio

Da bi Tadićeve pretnje možda ipak mogle da urode plodom, nagovestio je Ivica Dačić, inače do sada veliki protivnik smanjenja Vlade.

On je ocenio da je rekonstrukcija Vlade potrebna, a kako kaže, ako neko od ministara treba da bude promenjen, to će biti dogovor.

Tadića, prema saznanjima "Vesti", već duže vreme muče karijerističke varnice između šefa diplomatije Vuka Jeremića i odbrane Dragana Šutanovca, ali i oni koji ne rade dovoljno u svom resoru, poput ministarke sporta Snežane Marković-Samardžić. U trećoj grupi je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

– Predsednik je nezadovoljan i radom ministara trgovine Slobodana Milosavljevića i poljoprivrede Saše Dragina – kaže naš izvor. On dodaje da šef države u startu nije želeo Božidara Đelića u Vladi, ali mu je iz Brisela poručeno da je Đelić čovek s kojim žele saradnju.

Lider G17 plus Mlađan Dinkić se slaže s Tadićem da "neki ministri u Vladi Srbije ne rade dobro svoj posao", ali se on lično ne oseća prozvanim. Reklo bi se da ministri najbrojnije vlade u Evropi ne treba da brinu za fotelje jer Tadić nije sproveo u delo ni najavu s kraja prošle godine da će sa premijerom Cvetkovićem četiri puta godišnje proveravati rezultate rada ministara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here