Mirza Teletović uzalud briljirao

0

UZALUD: Teletović i Vejd

Košarkaši Majamija nisu imali rešenje za Mirzu Teletovića, ali su uspeli da savladaju Bruklin sa 94:82 i povedu sa 2:0 u polufinalu Istoka. Isti rezultat je i u zapadnoj seriji između San Antonio i Portlanda, samo što su Sparsi bili još ubedljiviji – 114:97.

Antić ostaje u Atlanti
Odličnim partijama u svojoj ruki NBA sezoni, Pero Antić (na slici) je sebi izborio garantovan ugovor u Hoksima i za sledeću sezonu. Novinar iz Atlante Kris Vivlamor ima informaciju da će Atlanta iskoristiti timsku opciju i njegov negarantovani ugovor od 1,25 miliona dolara prebaciti u garantovani. Antić ima 31 godinu, a u svojoj prvoj NBA sezoni u proseku je beležio sedam poena uz 4,2 skoka i 1,2 asistencije.
Hoksi su eliminisani u prvoj rundi plej-ofa od Indijana Pejsersa, posle sedam mečeva.

Reprezentativac BiH je sa klupe dobio 26 minuta u dresu Netsa i najviše mučio šampiona. Često je Teletović ostajao sam u uglu terena, saigrači su ga "hranili" loptama, a on je pogodio šest trojki iz devet pokušaja i sa 20 poena bio je najbolji strelac tima. Ni njegov odličan učinak, kao ni 15 koševa Livigstona, odnosno po 13 Pirsa i Džonsona, nisu pomogli Bruklinu, jer je Majami došao do osmog uzastopnog trijumfa u plej-ofu. "Vrelina" je drugi put zaredom pokazala da Majami nije samo "velika trojka", već se svih devet igrača upisalo u strelce, a pet ih je bilo sa dvocifrenim učinkom. Prednjačio je Lebron Džejms sa 22 poena, a vođu šampiona odličnu su pratili Kris Boš sa 18 i šest skokova, Dvejn Vejd je dodao 14, Rej Alen koji se istakao u trećoj, prelomnoj četvrtini, poen manje, a Mario Čalmers 11 i pet asistencija.
San Antonio je nastavio da melje rivale u prvom poluvremenu i da već do odmora rešava pitanje pobednika. Tu sudbinu je doživeo i Portland, pošto su Sparsi imali procenat šuta veći od 55 odsto u poslednja tri meča plej-ofa, kao i razliku od oko 20 razlike. Trejlblejzersima su u prve dve četvrtine ubacili 70 pogodaka i primili 51, pa je već tada bilo jasno da će povesti sa 2:0 na putu do finala Zapada. Trener Greg Popović je imao čak sedmoricu sa dvocifrenim učinkom, a najbolji je bio Kavai Leonard koji je pogodio četiri trojke bez promašaja za ukupno 20 koševa. Toni Parker i Manu Đinobili su postigli po 16, samo što je francuski plej imao i 10 asistencija. Istakli su se i Belineli sa 13, Dijao sa 12, odnosno Dankan i Spliter sa po 10 poena.
U poraženim redovima bolji od ostalih bili su Nikolas Batum sa 21, Demijan Lilard sa 19 i Lamarkus Oldridž sa dabl-dablom od 16 poena i 10 skokova.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here