EPA-EFE/ANDY RAIN

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da pobedi Danila Medvedeva i postane prvi čovek još od Roda Lejvera 1969. godine koji je osvojio sva četiri Grend slema u jednoj kalendarskoj godini. 

Rus je slavio sa 3:0 i ubedljivom igrom potpuno je neutralisao napade Novaka koji je na kraju meča imao emotivni lom pred publikom u Njujorku okja ga je fanatično podržavala od početka do kraja meča.

Posle finala, svoj komentar na čitav meč dao je i Dominik Tim, prošlogodišnji osvajač US opena. On je ekskluzivno za Eurosport izjavio kako je Medvedev zasluženo došao do pobede, a istakao je i par stavki koje su presudile da se trofej nađe u rukama ruskog igrača.

– Medvedev se uopšte nije obazirao ni na šta. Igrao je senzacionalno od početka do kraja, nije uradio ništa glupo tokom čitavog meča i na sve to, beležio je vinere iz bekhenda i forhenda protiv Đokovića. Uz to, servirao je zaista dobro protiv igrača sa najboljim riternom na planeti. Potpuno zasluženo je dobio ovaj meč – izjavio je Tim i dodao:

– Sa ranim brejkom u prvom setu, dobio je na momentumu i potom je igrao konstantno na jako, jako visokom nivou. Sa druge strane, mogli ste da vidite da je Novak Đoković igrao pod velikom tenzijom, posebno u poslednjem gemu, kada je igrao uplakan.

Poznato je da su Novak i Tim veliki prijatelji, Austrijanac se prošle godine odazvao na Đokovićev poziv da učestvuje na Adrija turu u Beogradu, što je bio prvi teniski događaj nakon pandemije, a posle US opena sipao je pohvale na njegov račun.

– Videli smo šta se to dešavalo unutar njega, kao i sve što se nataložilo u njemu poslednjih nekoliko nedelja i meseci. To je prosto nadljudski. Ne poznajem ga toliko dobro, ali mislim da ima veliko srce i da je zaslužio svu ljubav publike ovde. Ne moramo ni da pričamo o njegovim sportskim uspesima – zaključak je austrijskog tenisera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here