pixabay.com

Ako još uvek tražite svog idealnog partnera, ovo istraživanje će vam svakako pomoći. Naučnici imaju predlog kako da odaberete savršenog partnera za “vrele” noći u krevetu, ali i van spavaće sobe.

Najbolji seks je sa ovim partnerima

Prema novoj studiji objavljenoj u naučnom časopisu “Social affect neurosci psychology”, muškarci koji su “šaljivi, kreativni i emocionalno topli” najbolji su seksualni partneri. U istraživanju su učestvovale 103 neudate žene starosti od 20 do 69 godina, koje su ispunile 71-minutnu anketu o svojoj seksualnoj prošlosti.

Žene koje su bile u emocionalnim vezama nisu učestvovale jer su istraživači smatrali da bi “one u vezi mogle da se osećaju obaveznim da svog trenutnog partnera ocenjuju bolje nego što zapravo jeste”.

U istraživanju se navodi da je cilj bio da se utvrdi koje karakteristike muškaraca najčešće doprinose vrhuncu tokom seksa. Naravno, atraktivnost je svakako važan faktor.

Očigledno, žene se osećaju ugodnije sa atraktivnim partnerima i stoga imaju veće šanse da dožive vrhunac. Međutim, nije sve ni u fizičkom izgledu. Istraživači su napisali: Obrazac pronađen u našim rezultatima sugeriše, naprotiv, da su ženski vrhunci više zavisili od osobina koje potencijalno predstavljaju privrženost i pažnju (npr. vernost, emocionalna toplina) nego klasični markeri dobrih gena i muškosti.

Ovo su karakteristike najboljih ljubavnika

Prema studiji, najbolji muški partneri poseduju pozitivne karakterne osobine. Tačnije, šarmantni su i imaju smisao za humor.

“Partneri koji su izazvali visoku stopu vrhunca ocenjeni su kao duhovitiji, kreativniji, topliji, verniji i bolje mirišu od partnera koji su izazvali nisku stopu vrhunca u krevetu, a takođe su uložili više napora da izazovu vrhunac svog partnera”, istraživač je napisao.

Tim je takođe ukazao na ograničenja ove studije. Kako su podaci bili samo iz ankete, bilo je teško proceniti da li su određene karakteristike rezultirale češćim orgazmima kod žena.

“Na primer, viši nivoi humora i kreativnosti mogu jednostavno doprineti ocenama privlačnosti, što zauzvrat povećava verovatnoću vrhunca”, napisali su istraživači.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here