Adam Davy/PA via AP

Trener Fulama Marko Silva govorio je o Aleksandru Mitroviću nakon što je srpski napadač proglašen za igrača sezone u Čempionšipu.

Kako je rekao portugalski stručnjak, Mitrović je spreman da zaigra u bilo kom šampionatu.

– Mitrović je spreman da igra u svakom šampionatu, ako mene pitate. Na meni i mom stručnom štabu je samo da stvorimo uslove da izvučemo maksimum iz njega i ostatka ekipe. Fantastičan je uspeh što je proglašen za igrača sezone, čestitao sam njemu, ali najpre i celoj ekipi, jer je to posledica timskog rada – rekao je Silva.

Odluka je bila očekivana, posle 41 gola koliko je postigao u tekućoj sezoni drugog ranga engleskog fudbala.

Predvodio je Fulam do ubedljivog prvog mesta i direktnog plasmana u Premijer ligu u kojoj će igrati sledeće sezone.

Do kraja šampionata je ostalo još tri utakmice i Mitrogol bi mogao sa još dva pogotka da postane apsolutni rekorder po broju golova u jednoj sezoni.

Posle dodeljenog priznanja na ceremoniji u Londonu, izneo je utiske o sjajnoj sezoni, kako na ličnom planu tako i cele ekipe sa “Krejven kotidža”.

– Bila je to sjajna sezona na ličnom nivou. Kao napadač pokušavate da postignete što više golova. Uvek želite sve više i više. Ostalo je još nekoliko utakmica, videćemo gde ću stati – kaže Mitrović.

Napadač Fulama daje velike zasluge za rezultate novom menadžeru Marku Silvi.

– Otkako je došao novi menadžer, stvorili smo naš stil igre i nekako mi je to odgovaralo, baš kao i svima u ekipi. On izvlači najviše od svojih igrača. Posle onakve sezone prošle godine u Premijer ligi, bilo je teško nastaviti jer je mentalitet bio na niskom nivou. Znamo koliko je ova liga naporna, nije lako vratiti se u Čempionšip. Pokazali smo želju da držimo vrh lige od prve utakmice – zaključio je Mitrović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here