Mladića brani 336 svedoka?

0

Počinje iznošenje odbrane Ratka Mladića sa 336 svedoka

Na jučerašnjoj statusnoj konferenciji, Mladićev advokat Branko Lukić je rekao da odbrana neće početi uvodnim izlaganjem ili Mladićevim obraćanjem sudskom veću, već unakrsnim ispitivanjem prvih svedoka.

Da podsetimo, najpre će fokusirati događaje u i oko Sarajeva o čemu će govoriti nekadašnji oficiri VRS Sarajevsko-romanijsko korpusa.

Međutim, sudsko veće će tek u petak doneti odluku koliko će se svedoka zaista naći u sudnici, ali i koliko će odbrana dobiti vremena za izvođenje svog dokaznog postupka.

– Odbrana nije precizirala potrebno vreme, ali smo mi izračunali da bi za sve svedoke trebalo najmanje 350 sati, mada je optužba utrošila 207,5 časova – kazao je Alfons Ori na šta se Lukić usprotivio sudskom praksom da je Karadžić za svoju odbranu dobio oko 350 radnih sati.

Tužilaštvo se usprotivilo i činjenici što će se među svedocima pojaviti i svedok pod zaštitnim merama – Srpkinja koja je silovana u Sarajevu, ocenjujući da je njeno svedočenje irelevantno za ovaj proces.

-Taj svedok će govoriti o opštoj situaciji u Sarajevu, paravojnim formacijama, nestašici hrane, vode i struje koja nije birala naciju. Tek na kraju će govoriti i o onome šta joj se dogodilo. A njeno svedočenje je u funkciji stvaranja opšte slike događaja u Sarajevu – naglasio je Lukić.

Kako su "Vesti" već pisale, na spisku Mladićevih svedoka našli su se i Jasuši Akaši, Kar Bilt, Vesli Klark, Filip Morion, Majkl Rouz… Ima dosta svedoka koji su već svedočili u korist Radovana Karadžića ali i čitav niz zaštićenih svedoka, nekadašnjih vojnika i oficira Armije BiH i Hrvatskog veća odbrane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here