Mladost na putu svetosavlja

0

Upravnik škole na Valingsu otac Mijoljub – Mile Matić pozdravio je prigodnom besedom prisutne i čestitao deci školsku slavu. Deca su otpevala američku i srpsku nacionalnu himnu i Svetosavsku himnu, a zatim su recitovala stihove posvećene životu i delu velikog prosvetitelja, takođe i stihove posvećene srpskom rodu i dečjim radostima.

 

Nastupile su četiri grupe folklornog ansambla "Morava" i oduševile prisutne, takođe i dečje pevačko društvo "Neven" i harmonikaši – braća Milan i Dragan Đaković. Đacima su uručeni pokloni direktora škole Miloša Markovića i učitelja. Usledila je zabava uz orkestar Sime Petkovića.

 

U nedelju je posle svete liturgije služen slavski ručak. Kumovi slave bili su Tomislav i Desanka Mirković, Ljubomir i Ranka Rakić, Božo i Zorka Despinić.

Na svečanosti u sabornoj crkvi Svetog Save deca su zajednički otpevala američku, srpsku i Svetosasvku himnu, a dečji hor nekoliko duhovnih i svetovnih pesama.

 

Program je nastavljen recitacijama, a svako dete – učesnici programa dobilo je zaslužen aplauz. Četiri folklorne grupe ansambla "Srbija" izvele su splet igara iz Srbije, a zatim je priređena igranka.

Uz prisustvo mnoštva dece u nedelju je nakon liturgije sečen slavski kolač i služen slavski ručak. Kumovi slave bili su Nikola i Anka Borota i unuk Andrej. Prigodnu besedu održao je otac Živojin Jakovljević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here