Ako ste se pitali kakve veze imaju astrologija i moda, evo odgovora. Svaki horoskopski znak ima svoju boju. Saznajte da li je vaša boja crvena, roze ili neka treća i zašto je to baš boja koja je vezana za vaš horoskopski znak.

Ovan

Prema mitologiji i astronomiji, vaša boja je crvena. Vaš vladar, borbena planeta Mars, bojama krvi i vatre simbolično oslikava vašu vitalnost i energičnost. Odeća, nakit ili modni detalj u crvenoj boji ističu vašu strastvenost, dok je crna i tamnoplava potpuno gase.

Bik
Roze je vaša boja. Ona popravlja raspoloženje i pomaže vam da se opustite. Osim roze i svetlozelena ističe vašu nežnu, dobroćudnu prirodu. Tamnije nijanse zelene boje naglašavaju vašu iskonsku povezanost sa prirodom i biljkama. Izbegavajte crvenu koja vas provocira na sukob.

Blizanci
Slobodno možemo da kažemo da vašem nestalnom i promenljivom karakteru odgovaraju sve boje. I za koju god da se odlučite, nećete pogrešiti. Ipak, kada imate problema sa koncetracijom, tamnoplava će vam doneti smirenje, dok će vašu radoznalost i detinjasti karakter najbolje predstaviti žuta boja.

Rak
Vašoj senzibilnoj prirodi odgovaraju sve nijanse ljubičaste. Ona vam donosi duhovni mir, pa bi bilo dobro da svakoga dana na sebi imate neki ljubičasti detalj. Tamnije nijanse ljubičaste naglašavaju sve vaše snažne emocije i pojačavaju intuiciju. Svetlije nijanse pozitivno utiču na vaše raspoloženje, pomažu da se otvorite i budete duhovitiji. Prija vam i plava boja. Ona ublažava vaše strahove, lupanje srca i normalizuje disanje.

Lav
Sazvežđu Lava pripada Sunce, koje zauzima centralno mesto u svemiru. Zato vama odgovaraju sve upadljive boje koje vam pomažu da blistate i budete primećeni. Ipak, u paleti jarkih boja, zlatna je najbliskija vašem karakteru. Ona verno oslikava vašu snagu i toplinu. Preko simbolike zlatne vi lako dolazite i do drugih simbola koje vam je priroda podarila. A to su zlato, sjaj, raskoš, reflektori, svetlo, dijamanti, medalje, pehari…

Devica
Vašoj mirnoj, blagoj i povučenoj prirodi najviše odgovaraju neupadljive boje. U svim nijansama braon boje, imaćete više samopouzdanja i osećaćete se sigurnije. Boja meda savršeno ističe vašu poslovnost, dok će paniku, unutrašnji nemir i strepnju najlakše ublažiti zemljani tonovi. Crvena boja vam donosi nemir i nesanicu.

Vaga
Plava boja vezuje se za neodlučne vage. Vi ste pravi zavisnik od boja i estetike. Ipak, najviše vam odgovara plava, koja simboliše vašu nežnu i neodlučnu prirodu. Tamne boje negativno utiču na raspoloženje, a bela budi vašu lenjost. Kada birate odeću, nakit ili dekor za dom, nikako ne preskačite nežne tonove plave i crvene. U ovim bojama bićete kreativniji nego inače, a izgledaćete zanosno.

Škorpija

Crna boja je savršena za mistične škorpije. One se najbolje se osećaju u tamnim bojama. Mistična priroda vašeg znaka vezana je za crnu, za koju se slobodno može reći da je vaš zaštitni znak. Osim toga, vama sjajno odgovara i ljubičasta, koja naglašava vašu eleganciju i stil. Izbegavajte svetle boje jer one gase vašu strast i uspavljuju vašu snažnu energiju.

Strelac
Vašem vedrom duhu odgovaraju sve boje. Ipak, petrolej plava vas smiruje i uliva vam dodatnu sigurnost. Boja lavande i ljubičice na vas deluje dvojako – smirujuće i podsticajno. Ljubičasta u vama budi želju za putovanjima, pozitivno utiče na intelekt i inspiraciju. Modni detalji u crvenoj boji izoštriće vašu duhovitost, dok će vas crna potpuno sputati.

Jarac
Ozbiljnost vašeg sazvežđa predstavljena je zelenom bojom. Sve njene nijanse ističu vašu stabilnost, nepromenljivost karaktera, kao i klasičnu eleganciju. Prija vam i crna, dok žuta leči depresiju i poboljšava komunikaciju.

Vodolija
Vi volite da eksperimentišete s bojama. Ipak, tirkizna je osnovna boja koja podstiče vaš lucidni um, inspiriše vas i budi kreativnost. Vaše ćudljivo raspoloženje pogoršavaju sumorne boje koje negativno utiču i na cirkulaciju. Ne dvoumite se i uvek birajte tople boje.

Riba
Za ćudljive ribe vezuje se teget boja. Ona je osnovna boja vašeg vodenog sazvežđa. U njoj ovaj znak pronalazi inspiraciju. Ona vas štiti od spoljašnjeg sveta, pomaže vam da ostanete nevidljivi. Vaše emocije najbolje ćete prikazati tamnijim bojama, dok će vas srebrna najviše inspirisati na intelektualnom nivou. Unutrašnji nemir pogoršavaju crvena i narandžasta, dok zelena smiruje vaše nerve i ublažava nesanicu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime