Moderna Srbija poštuje tradiciju

0

Nastupom pokazuje poštovanje srpske tradicije: Milan Stanković

On je izrazio nadu da će to odlično predstaviti našu zemlju na evropskom takmičenju.

Stanković, koji će u Norveškoj izvesti kompoziciju Gorana Bregovića "Ovo je Balkan", u izjavi medijima rekao je da se trudio da svojim nastupom prenese pozitivnu energiju na gledaoce i smatra da je to podstaklo publiku da glasa za njega.

Na pitanje da li je za njegovu pobedu u emisiji "Tri, pa jedan za Oslo" presudan bio veliki broj fanova koje je stekao kao jedan od najpopularnijih izvođača među "Zvezdama Granda", Stanković je odgovorio da je uveren da je za njega večeras glasala cela Srbija, a ne samo ljudi koji su do sada bili uz njega.

 

 

"Pokušao sam da prenesem svu svoju energiju na publiku i verujem da je svako, ko je na pravi način shvatio moj nastup, glasao za mene", istakao je on, zahvalivši najviše svojim fanovima.

 

Komentarišući koreografiju, Stanković je objasnio da je želeo svoju sklonost ka hip-hopu da uskladi s Bregovićevom pesmom i zbog toga je na kastingu, na kome su učestvovali i svetski prvaci u hip-hopu, izabrao četiri devojke koje su se odlično snašle u narodnoj nošnji.

"Etno hip-hop bio je dobitna kombinacija", kazao je on.

 

Stanković je pohvalio druga dva kandidata za odlazak u Norvešku, Eminu Jahović i Olivera Katića, kao izuzetne pevače sa kojima je bila čast sarađivati i zbog kojih je imao veliku tremu, dok je saradnju sa Bregovićem opisao kao veliku satisfakciju koju mnogi priželjkuju, a nemaju svi priliku da je ostvare.

"Sa Bregovićem je bilo lako raditi. Još jednom je pokazao da su najveće zvezde najspontanije i najpristupačnije", istakao je Stanković, izrazivši zadovoljstvo što je kao mlad pevač već uspeo da snimi njegovu kompoziciju, koja je naišla i na dobar prijem kod publike.

Pobedničku kompoziciju, za koju je tekst napisala Marina Tucaković, a aranžman uradio Bregović, Stanković će izvesti u prvom polufinalu "Evrosonga" 25. maja.

Tada će u "Telenor areni" u Baerumu, nadomak Osla, nastupiti i predstavnici Finske, Rusije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Letonije, Estonije, Grčke, Islanda, Malte, Portugalije, Makedonije, Belorusije, Belgije, Poljske i Albanije.

Drugo polufinale je zakazano za 27. maj, a finalno veče za 29. maj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here