Aleksander Zverev biće protivnik Novaka Đokovića u polufinalu teniskog turnira na Olimpijskim igrama u petak od 09.30 časova.

Nemac je u četvrtfinalu savladao u dva seta Francuza Žeremija Šardija sa 2:0 (6:4, 6:1), a u Tokiju nije još uvek izgubio ni set, kao i naš Đoković.

– Drago mi je što sam u polufinalu. Sada se igra za medalje i znam da u petak imam najtežeg protivnika u tenisu. Da bih uopšte imao priliku, moram da igram svoj najbolji tenis. Ne igrate za sebe ili svoj tim, već za svoju zemlju. Medalja se računa u konačnom zbiru, ona se računa za celu našu kuću u kojoj živimo na selu – rekao je Zverev.

Nemac je svestan da će igrati protiv kvalitetnog protivnika.

– Malo je ljudi koji mogu da dobiju Đokovića, nadam se da sam jedan od njih. Uspevao sam tome ranije. Znam da igra najbolji tenis u životu, ali nadam se da sutra mogu i ja da budem najbolji ikada – priželjkuje Zverev.

Za kraj, izneo je i jedan zanimljiv predlog.

– Voleo bih da oba poražena igrača u polufinalu dobiju medalju, ali moje mišljenje se ne računa. Moja najveća motivacija nije nekome nešto da pokvarim, već da osvojim medalju, po mogućnosti zlatnu – zaključio je Saša Zverev.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime