Selektor fudbalera Srbije Ljubiša Tumbaković izajvio je da ga raduje forma Nemanje Matića, kao i da je njegovo posao bio da stavi Marka Grujića na spisak za predstojeće utakmice u Ligi nacija.

– Matić je proveren reprezentativac. Raduje me nastup svih naših igrača, posebno raduje kada igrač od 31 godinu dobije ugovor na tri godine, to je dobar znak – rekao je Tumbaković na video konferenciji za medije.

Tumbaković je objavio spisak do 27 igrača na koje računa utakmice Lige nacija protiv Rusije 3. septembra i Turske tri dana kasnije, na kojem su se našli i Marko Grujić i Luka Jović.

– Sa Jovićem je situacija izdefinisana još u decembru prošle godine i neću ponovo da se vraćam na to. Marko Grujić je neko koga ja pratim od mladih kategorija. Ukazala se šansa da dobije poziv. Ja sa njim nisam razgovarao, a moj posao je da ga stavim na spisak, njegovo da odgovori. Da li je bilo neposrazuma sa prethodnim selektorom, ja ne znam o čemu se radi.

Jedno od pitanja novinara bilo je zašto je Strahinja Pavlović dobio poziv tek kada je otišao iz Partizana u Monako.

– Nije tačno da je poziv dobio tek sada kada je otišao u Monako. Strahinja je bio evidentiran i u martu. On je bio planiran i tada i to veoma ozbiljno. Bio je u dobroj formi. Sticaj okolnosti je samo takav – rekao je Tumbaković, koji je upitan da li je razgovarao sa nekadašnjim kapitenom reprezenatcije Branislavom Ivanovićem.

– Iskren da budem, malo sam specifičan i imam svoje kriterijume kada je u pitanju pravljenje spiska. Malo mi smeta to kada me pitaju šta ste pričali. Svi reprezentatiovci prolaze skener svih nas koji smo bili ovde pre i sada. Svako od tih igrača ima i svoju ličnost i sve mora da se uzme u obzir. Bane je uz sve te uslove neko ko treba da bude reprezentativac. Zatekao sam situaciju da se Brane Ivanović, sjajna ličnost i igrač, oprostio od reprezentacije. Kada neko u 35. ili 36. godini završi ne bi bilo profesionalno da ga ponovo vraćamo. Bez obzira na rezultat. To je jednostavno stav i po kriterujumu reprezentacije. Bio si tu, završio si, lepo smo se ispozdravljali i idemo u drugu priču – objasnio je selektor Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here