Moleban, slatkiši i ikonica za đake

M. S.
Vesti
Tradicija: Đaci i roditelji ispred hrama

U Bremenu je počela nastava za đake u Srpskoj dopunskoj školi. Prema dugogodišnjem običaju đaci i roditelji su se zajedno sa svojom profesorkom Milicom Stanković okupili u Hramu Svetog Georgija gde je čitana molitva za uspeh u učenju. Služio je protojerej Saša Momirović.

Prota se posle službe obratio svim učenicima i poželeo im mnogo uspeha u tekućoj školskoj godini. On je za sve đake pripremio slatkiše i malu ikonicu Bogorodice Bođanske.

Održan je i prvi roditeljski sastanak na kome se razgovaralo o kalendaru rada u narednoj školskoj godini, a istaknuta je i dobra saradnja škole, Crkve i Srpskog kulturnog centra Bremen. Sastanku su prisustvovali i Borislav Marković, predsednik SKC Bremen kao i dva člana uprave, Nebojša Dragonić i Slobodan Marković.

Prvi put su roditeljskom sastanku i molebanu prisustvovali svi članovi porodice Medaković, Danijel, Slavica, David i Helena jer je David (7) postao đak Srpske dopunske škole.

Savet roditelja Srpske dopunske škole poziva sve zainteresovane da se uključe u nastavu i rad škole. Upis je u toku. Sve dodatne informacije mogu da se dobiju na telefon profesorke Stanković 0421 49 87 185.