Molim te, opljačkaj me!

Osnivači sajta tvrde da su ga postavili samo da bi upozorili ljude na posledice koje mogu da imaju informacije koje ostavljaju na Internetu
 

Internet sajt "za lopove" pokrenut je tek pre nekoliko dana i daje pregled svih profila korisnika Twittera koji su otišli na odmor, na vikend ili na posao i ostavili svoj dom prazan.

 

 

Cilj osnivača sajta PleaseRobMe.com jeste da pokaže korisnicima sajtova za društveno umrežavanje kako njihov dom može lako biti opljačkan zbog informacija koje ostavljanju na Internetu. Pošto su sve te informacije najčešće javne, a neretko sadrže i njihovu adresu, lopovi lako mogu da odrede koje su kuće i stanovi prazni.

 

Osnivači sajta navode da njegovo postavljanje nije iziskivalo posebne napore pošto je bilo dovoljno obaviti proveru statusa korisnika, dodajući da su se služili i podacima sa sajta Foursqure.com koji omogućava da se pojedinci prate u stopu na karti Google maps.

 

U praksi potrebno je uneti ime grada i preudonim određene osobe na Twitter da bi se dobio pristup poslednjim porukama koje je ta osoba ostavila, što omogućava da se sazna gde se ona nalazi.

 

 

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime