Lična arhiva
Uvek zajedno: Sanja Bartok sa decom

O Sanji Bartok iz Gudurice “Vesti” mnogo puta su pisale, ali ponovo to činimo, jer im je zaista potrebna pomoć. Ova žena sa osmoro dece, od kojih su šestoro školarci, jedva sastavlja kraj s krajem. Muž ide povremeno u nadnicu, ali ona nije dovoljna da podmiri potrebe mnogobrojne porodice. Pomoć nisu dobijali nekoliko meseci. Kuća u kojoj žive je vlažna, neuslovna i premala za mnogobrojnu familiju. U ovako teškoj životnoj situaciji jedina svetla tačka su deca koja su, na svu sreću, zdrava i dobri su učenici. Oni su jedini razlog Sanjine neprestane borbe da im omogući normalan život, svakodnevne obroke, odeću i obuću, udžbenike i školski pribor.

U desetočlanoj porodici, prema njenim rečima, sve je ostalo isto.

– Živimo skromno i u miru, ali izdaci nas konstantno muče. Ima ih na sve strane, a ne mogu se namiriti ukoliko nemate posao i bilo kakvu sigurnost – priča ona.

Sanja objašnjava kako su morali da se snalaze za knjige i ostale školske potrepštine, a s druge strane i za sve što treba jednoj bebi.

Ova hrabra majka kaže da je svesna da je mnogi osuđuju što ima mnogo dece, da joj zameraju da je na na neki način sebična što dovodi decu u ovakvu situaciju.

– Ali ona su naše najveće blago, smisao života i jedino za šta vredi živeti i boriti se. Možda je nekome teško da shvati, ali to je moja istina. Možda moja deca nemaju sve, jer im to i ne možemo obezbediti, ali imaju jedni druge, međusobnu podršku i ljubav koja će ih voditi kroz čitav život. Na njima je da budu bolji ljudi nego što smo mi i da, ako se ikada nađu u situaciji da to mogu, pomognu one manje srećne od sebe – ističe Sanja.

Kako pomoći

Svi koji žele da pomognu Sanji Bartok i njenoj deci mogu da stupe s njom u kontakt: Gradnikova 21, 26335 Gudurica, Vršac ili putem telefona na broj +381 64 543 31 27 kako bi se dogovorili o načinu slanja pomoći. Iz Srbije se novac može uplatiti na njen račun u Erste banci na broj: 340-32513984-14, a iz inostranstva na devizni račun IBAN: RS35340000003251398414, SWIFT: GIBARS22.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here