R. Patković
Hram Svetog Luke uvek pun

U danima pred i na Vaskrs, dortmundski hram Svetog apostola Luke bio je mesto sabranja velikog broja vernih. Jedan od tih dana bio je posvećen molitvenom prinosu zajednice za bolujuće parohijane. Protojerej Danilo Dangubić apelovao je na prisutne “ako neko boluje među vama neka dozove starešine crkvene da čitaju molitvu nad njim i neka ga pomažu uljem u ime Gospodnje, a molitva vere pomoći će bolesnom i podignuće ga Gospod i ako je greh učinio, biće mu oprošten”.

Jelena Bojanić sa majkom

Posebno je bio upečatljiv utisak u trenutku dok su sveštenici držali Jevanđelje iznad glave bolesne Jelene Bojanić. Njen nemir je nestao, kao rukom odnesen istog trenutka, a njene oči pratile su Jevanđelje sve dok nije uneseno u oltar.

Ovogodišnjem Jeleoosvećenju u Dortmundu prisustvovalo je više od 450 vernika, a činodejstvovali su sveštenici protojerej-stavrofor Danilo Radmilović, protojerej Duško Spasojević, protojerej Dragan Čolaković, protojerej Mladen Janjić, protojerej Mihajlo Koločavin, protojerej Danilo Dangubić i jerej Aleksandar Sekulić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here