commons.wikimedia/Dmitry A. Mottl

Apelacioni sud Crne Gore je odbio žalbu “Montenegro erlajnsa” (MA), čime je potvrdio prvostepenu presudu Privrednog suda da državna avio-kompanija isplati Aerodromima Crne Gore (ACG) 6,36 miliona evra sa kamatom.

U paketu državne pomoći MA, za koju se tek detaljnije ispituje da li je opravdana i legalna, predviđeno je i oko 32 miliona evra plaćanja naknada Aerodromima, a to uključuje i ovaj iznos koji je sud potvrdio.

Predmet spora je zahtev ACG da se “Montenegro erlajns” obaveže da po ispostavljenim fakturama tokom većeg dela 2017. godine plati fakturisane usluge putničkog servisa i druge usluge, sa zakonskom zateznom kamatom.

Predstavnici MA su, tokom prvostepenog postupka, osporavali tužbeni zahtev, odnosno deo obračuna usluga za određene račune i tvrdili da im računi “nisu dostavljeni”.

Apelacioni sud je, prema presudi u koju su podgoričke “Vijesti” imale uvid, utvrdio da MA nije pružio dokaz da je platio dug ACG, te da je u obavezi da plati iznos od 6.366.371 evra, sa zakonskom zateznom kamatom (počev od 13. aprila 2018. godine do isplate).

Nacionalni avio-prevoznik je dužan i da nadoknadi tužiocu troškove postupka u iznosu od 23.549 evra, osam dana po pravosnažnosti presude.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here