“Montevideo, Bog te video!” – film o istoriji fudbalske reprezentacije

0

Prizivanje reprize najvećeg uspeha fudbalske reprezentacije: Dragan Bjelogrlić

 

Prvi deo bi trebalo da bude prikazan u maju 2010. godine kada će reprezentacija Srbije učestvovati na Mundijalu u Južnoj Africi, a drugi nešto kasnije – na jesen.

 

Producenti filma žele na ovaj način da obeleže 80 godina od najvećeg uspeha jugoslovenskog reprezentativnog fudbala – osvajanja trećeg mesta na prvom Šampionatu sveta u fudbalu.

 

 

"Montevideo, Bog te video" snima se na temelju knjige sportskog novinara Vladimira Stankovića koji je povodom ekranizacije svog dela rekao beogradskim medijima: "Drago mi je da je priča iz mog dokumentarnog romana postala podloga filma i serije o našim fudbalerima iz 1930. Učinilo mi se, kada sam ga pisao, da se u njemu obrađuje nešto zaista veličanstveno, jedan veliki trenutak srpske istorije kada su naši fudbaleri postigli neverovatan uspeh na prvom Svetskom fudbalskom prvenstvu. Oni su putovali brodom dve nedelje do Urugvaja, trenirali na palubi i, konačno, osvojili treće mesto. Glavne figure su među njima bili Blagoje Moša Marjanović i Aleksandar Tirnanić Tirke, koji su kasnije postali legende fudbala."

 

Dragan Bjelogrlić je o svom režiserskom prvencu rekao: "Dugo se bavim glumom, a petnaestak godina se bavim i producentskim poslom. Oduvek sam želeo da se prihvatim režije, ali sam godinama čekao na pravi projekat. Sada su se kockice složile sa projektom "Montevideo, Bog te video" i prihvatio sam se uloge režisera. Čeka nas veliki posao."

 

Mlađi glumci već tri meseca vredno treniraju fudbal kako bi mogli da podnesu predstojeće naporno snimanje, a u glumačkoj ekipi se između ostalih nalaze Srđan Todorović, Nikola Đuričko, Aleksandar Berček, Boda Ninković, Branka Pujić, Bata Živojinović, Vojin Ćetković…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here