A. Čukić
Nema predaje: Kosovska Mitrovica

Predsednica Centra za evroatlantske studije Jelena Milić rekla je da je predlog optužnice Haga protiv Hašima Tačija jako dobra vest za Srbiju, kao i da je to ipak “Pirova pobeda onih koji su hteli da miniraju susret u Beloj kući”.

– Priča bi u suprotnom bila da je kosovska gerila optužena, poginuli Romi, nealbanci i Albanci politički protiivnici i ne bi ovoliku pažnju podigla. Ipak je suština osnivanje tog suda jer su mahom Srbi bile žrtve – pojasnila je Milić.

Milić je rekla da time “padaju maske” i da je albanski premijer Edi Rama, koji se predstavlja kao prijatelj Srbije, pokazao šta zaista misli svojoj izjavom da je ta optužnica “mrlja 21. veka”.

– Maske padaju, Server je danas rekao da Tači mora hitno da da ostavku – rekla je ona.

Kako je kazala, iskreno se nada da će povezivanje u regionu biti nastavljeno uprkos optužnici.

– Ucenjivački potencijal Haradinaja je ovim smanjen. Pokazano je da su specijalistička veća nezavisna, što je jako dobro – navela je Milić.

Milićeva je napomenula da aktuelna američka administracija nije uradila ništa loše na Balkanu. Prema njenim rečima, EU je zaboravila da je za postizanje Briselskog sporazuma dobila podršku SAD.

– Briselski sporazum je predvideo Zajednicu srpskih opština, a to se nije dogodilo. EU kao pregovarač po mom mišljenju gubi kredibilitet. SAD su u ovoj priči zaista stekle političko-operativno pravo – rekla je ona.

Kako je kazala, konačni sporazum će morati da ima bezbednosni aspekt i moraće da ide na Savet bezbednosti UN, kao i da će to biti “novo Kumanovo”.

2 COMMENTS

  1. Ajde što lupetate njega nesmije Nemačka pustiti niz vodu zbog svih silnih organa što I’m je Tači prodao ili poklonio od zarobljeni SRBA!!On Merkelovu drži u šaci jer ako g’s osude on će sve da oda!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here