Moskva: Do sada 879 obolelih od A-H1N1

0

Sem toga, u poslednjoj nedelji oktobra u glavnom gradu Rusije je od oštre respiratorno-virusne infekcije i sezonskog gripa obolelo 166.129 ljudi, opet većinom dece (105.746).

 

U poređenju sa prethodnom sedmicom, broj obolelih je porastao za 57,2 odsto, dok je u odnosu na isti period lane veći čak 2,6 puta.

 

U ruskoj prestonici u toku je imunizacija rizičnih grupa protiv sezonskog gripa. Do 5. novembra vakcinisano je gotovo 1,8 miliona ljudi, od čega 849.220 dece, preneo je ruski internet portal Polit.ru.

 

Epidemiološka služba ukazuje da, pored vakcine protiv gripa, postoji veliki izbor sredstava za preventivu, među kojima su grupa preparata interferona, induktori interferona, antivirusni preparati, homeopatska sredstva. U Rusiji je veoma pozant antivirusni preparat za spoljašnju upotrebu – oksolinska mast, kojom se premazuje sluzokoža nosa pred izlazak iz kuće.

 

Saradnici ruske epidemiološke službe savetuju da se ne zanemaruju ni narodni lekovi – beli i crni luk, koji sadrže specijalne materije – fitoncide, koji sprečavaju razmnožavanje bakterija i virusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here