Može nova Vlada, ako je predloži DS

0

Spreman za razgovore: Branko Ružić, šef poslaničke grupe SPS-JS
 

Šef poslaničke grupe SPS-JS Branko Ružić je rekao da ta poslanička grupa nikada nije bila protiv razgovora o rekonstrukciji Vlade, ako bi oni doveli do pozitivnog efekta i kvalitativnog pomaka.

 

"Demokratska stranka, kao nosilac vladajuće koalicije treba da inicira te razgovre, ali do sada nije bilo zvaničnih inicijativa na tu temu", rekao je Ružić u emisiji Televizije B92.

 

Liberali ne veruju u promene

Poslanik Liberalno-demokratske partije Ivan Andrić je ukazao da postavljanje pitanja o eventualnoj rekonstrukciji vlade predstavlja "skretanje pažnje sa osnovnih problema u kojima se društvo nalazi" i ocenio da ne postoji mogućnost da se tako nešto desi.

Šefica poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić se složila o tome da bi razgovore o rekonstrukciji Vlade trebalo da pokrene DS, ali je ocenila da "ima mnogo bitnijih stvari o kojima treba razmišljati".

 

"Slažemo se da nam treba mala i efikasna Vlada, ali ako o tome nismo uspeli da se dogovorimo pre godinu i po dana, teško da ćemo sada to uspeti", kazala je Grubješićeva.

 

Govoreći o akciji opozicije za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ona je kazala da je "simptomatično da opozicija izbore traži sada, kada makroekonomski indikatori pokazuju da je zemlja na putu izlaska iz krize".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here