Mrkonjić postao doktor nauka

0

 

Počasni doktor Milutin Mrkonjić

 

Mrkonjiću je diploma počasnog doktora nauka te prve privatne visokoškolske ustanove u Srbiji uručena na svečanosti povodom 20. godišnjice beogradskog Megatrend univerziteta.

Titula počasnog doktora nauka, povodom jubileja i Dana univerziteta, uručena je i američkom futurologu, profesoru DŽonu Nezbitu, jednom od najtraženijih svetskih predavača i konsultanata, po kome je i nova zgrada univerziteta u Novom Beogradu dobila ime.

Priznanja je na skupu, kojem su prisustvovali potpredsednici vlade Ivica Dačić i Jovan Krkobabić, uručio rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović.

Jovanović je podsetio da ta ustanova danas ima oko 25.000 studenata, vise od 1.000 zaposlenih, 12 fakulteta, četiri visoke stukovne škole, institut, sopstvenu televiziju.

Zahvaljući Vladi Srbije, predsedniku države Borisu Tadiću na, kako je rekao, nesebičnoj podršci u razvoju univerziteta poslednjih godina, rektor Jovanović je podsetio da su za dve decenije postojanja Megatrenda, uručena samo tri počasna doktorata.

"Naši večerašnji počasni doktori nauka odlikuju se neiscrpnom energijom, entuzijazmom, vrednoćom", obrazložio je Jovanović odluku Saveta Univerziteta o dodeli titula.

Uz zahvalnost, Mrkonjić je istakao da je vrlo počastvovan titulom, navodeći da je "ustvari ne zaslužuje", uz poruku rektoru i zaposlenima da i dalje nastave da dobro rade.

Svečanosti su prisustovali ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin, predstavnici španske, italijanske, kanadske, rumunske i grčke ambasade u Srbiji, ministri u Vladi Srbije, bivši generalni sekretar Saveta Evrope Valter Švimer, predstavnici grada Beograda, rektori domaćih i međunarodnih univerziteta, nekadašnji predsednici Megatrend univerziteta, profesori, studenti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here