Mrkonjić: Stanje ”Gazele” nije za paniku

0

"Stanje na ’’Gazeli’’ nije tragično, to su uobičajeni procesi koji se dešavaju kod objekata koji su pod velikim opterećenjem", kazao je Mrkonjić.

 

 

Stanje na ”Gazeli nije tragično: Milutin Mrkonjić
 

Mrkonjić je podsetio da preko "Gazele" dnevno saobraća više od 160.000 vozila, izražavajući razumevanje za uzbuđenje građana zbog popravke mosta. Ministar je naveo da je pre pola godine formirana Radna grupa na čelu sa inženjerom Dejanom Kovačevićem iz Ministarstva za infrastrukturu u kojoj su predstavnici gradskih vlasti i "Puteva Srbije".

 

 

Mrkonjić je kazao da je ta Radna grupa ima dinamički plan za rekonstrukciju "Gazele" koji se za sada poštuje, ali da Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), koja treba da odobri kredit, traži slepo poštovanje ogovora o raseljavanju Roma iz nehigijenskog naselja.

Za rekonstrukciju ”Gazele” potrebno 60 miliona evra

 

Drobnjak je izjavio u petak da će 11. februara u Londonu imati sastanak sa generalnim direktorom EBRD da odobri kredit, jer je za rekonstrukciju "Gazele" potrebno 60 miliona evra, kao i da je EIB već odobrila 33 mliona evra.

’’To je sada rešeno i očekujem da će u narednih petnaestak dana stići odobrenje da možemo da koristimo ta sredstva i onda ćemo moći da počnemo rekonstrukciju cele "Gazele", kazao je Mrkonjić.

Početak radova na kompletnoj rehabilitaciji mosta "Gazela" direktno je uslovljen davanjem saglasnosti Borda direktora Evropske investicione banke (EIB) i EBRD, na Akcioni plan raseljavanja nehigijenskog naselja ispod mosta "Gazela", koji je Grad Beograd sproveo avgusta prošle godine.

Generalni direktor javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je u petak da će sanacija naprslina na glavnoj gredi srednje trake "Gazele" biti gotova za oko 15 dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here