Mrtav sam pijan, oduzmite mi vozačku dozvolu!

0

Neću više da vozim, prodaću "fiću" da platim kaznu: Goran Todosić

 

 Gorana Todosića (33) iz Valjeva policija je zaustavila u centru grada. Posle kontrole policijski aparat pokazao je da Goran ima čak 3,14 promila alkohola u krvi. Policijska patrola ga je uhvatila za volanom "fiće" u povratku iz noćnog provoda, nakon čega je Todosić od sudije za prekršaje zatražio da mu, za primer drugima, bude trajno oduzeta vozačka dozvola.

 

U valjevskoj policiji je potvrđeno da je Goran Todosić rekorder po količini izmerenog alkohola u krvi od početka primene novog zakona, i navode da ne postoji mogućnost da je alkometar "slagao"’, pošto je baždaren pre nekoliko dana.

Todosić je neslavni rekorder po otkrivenoj količini alkohola od početka primene novog zakona o bezbednosti u saobraćaju. Po zanimanju TV mehaničar, Todosić kaže da je rešio da se obrati javnosti kako bi skrenuo pažnju svim vozačima da im se ne desi greška koju je on napravio.

 

"Moj primer treba da bude za nauk svim vozačima da zaborave na alkohol. Voleo bih da to vaspitno utiče na sve one koji voze i piju, a mnogo nas je takvih", iskreno kaže ovaj Valjevac.

 

On objašnjava kako je naduvao alkometar do 3,14.

 

"Po povratku iz provoda drug i ja smo svratili u ćevabdžinicu. Dok smo čekali pljeskavice, on je izvadio flašu rakije i na brzinu sam popio četiri čašice. Kada sam seo u "fiću", posle nekoliko minuta, zaustavili su me policajci. U prvom momentu pomislio sam da ne vidim dobro kada se na displeju alkometra pojavilo 3,14. Saobraćajci su bili u čudu i rekli su mi da je sa toliko alkohola trebalo da budem u komi", kaže Todosić, koji je nakon ovog događaja dobio nadimak "Pi", po izmerenoj količini alkohola u krvi.

 

Todosić je noć proveo u valjevskoj policijskoj stanici na trežnjenju, gde je bio 12 sati, posle čega je priveden sudiji za prekršaje.

Dr Branka Stanojević

Imao sreće što nije pao u komu

 

Dr Branka Stanojević iz psihijatrijske službe valjevske bolnice kaže da veliko prisustvo alkohola u organizmu bitno utiče na promenu svesti i psihomotornih sposobnosti i da je mladić, koji je imao 3,14 promila alkohola u krvi, imao sreću što nije pao u alkoholnu komu.

 

"U tim situacijama je bitno smanjena koncentracija, sposobnost za upravljanje vozilom i mogućnost da se reaguje na vreme na promene koje se dešavaju u toku vožnje, jer tada obično dolazi do zakasnele reakcije".

 

 "Smestili su me u policijske prostorije za zadržavanje. Ćelija je takva da zaista vaspitno deluje na sve koji u nju dođu zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Od sudije za prekršaje sam tražio da mi trajno oduzme dozvolu jer očigledno nisam za vožnju. Jedino se nadam da neću završiti u zatvoru i da će mi biti izrečena mera društveno-korisnog rada pošto mi je ovo prvi prekršaj", kaže Todosić.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here